LEIDIMAS GYVENTI LIETUVOJE

Teisininkas Vidas Pošiūnas

TEISININKAS

Vidas Pošiūnas

Kuo būsime naudingi

Padedame užsieniečiams gauti leidimą gyventi Lietuvoje verslo pagrindu.

  • Padedame parengti reikiamus dokumentus (patariame kaip įvykdyti migracijos reikalavimus).
  • Lydime klientą migracijos tarnyboje.
  • Rūpinamės klientu iki leidimo išdavimo (atstovaujame migracijos tarnyboje, teikime paaiškinimus, rengiame papildomus dokumentus).

Su migracijos teise dirbame jau 12 metų. Mūsų patirtis padės pasiekti teigiamą rezultatą ir atlaisvins jus nuo rūpesčių.

Galimybės

Mūsų sprendimai skirti užsienio kapitalo įmonėmis arba jų atstovybėmis veikiančiomis Lietuvoje.

Galimi tokie sprendimų variantai:

  1. Sprendimas: jeigu esate veikiančios įmonės akcininkas arba direktorius.
  2. Sprendimas: jeigu esate įmonės darbuotojas kuriam mokamas ne mažesnis nei ~ 2500 EUR (bruto) atlyginimas.
  3. Sprendimas: jeigu esate užsienio įmonės filialo darbuotojas arba direktorius.
  4. Sprendimas: jeigu esate technologinis startuolis norintis veiklą vykdyti Lietuvoje.

Paslaugų neteikiame asmenims, kurie siekdami gauti leidimą gyventi Lietuvoje vien dėl šio tikslo įsteigia įmonę Lietuvoje.

Teisininkas Vidas Pošiūnas

TEISININKAS

Vidas Pošiūnas

Terminai

Leidimo gavimo trukmė ~ 3 mėnesiai (1 mėn. dokumentų parengimas + 2 mėn. nagrinėjimas migracijos tarnyboje.

Leidimas gyventi Lietuvoje išduodamas 2 metų laikotarpiui. Po 2 metų leidimas gali būti pratęsimas:

  • filialų darbuotojams 1 metų laikotarpiui ir tik 1 kartą;
  • įmonių akcininkams, vadovams 2 metų laikotarpiui neribotą skaičių.

Naudinga informacija

Bet kuriam užsieniečiui neturinčiam kriminalinės istorijos, gali būti išduodamas leidimas gyventi Lietuvoje. Netaikomi jokie apribojimai lyties, amžiaus, nacionaliniu ar tikėjimo požiūriu.

Siekdama pritraukti investicijas, Lietuva supaprastino leidimų laikinai gyventi išdavimą investuotojams (akcininkams), vadovams, bei užsienio filialų darbuotojams.

  • Jūs turėtumėte būti Lietuvoje veikiančios (ilgiau nei 6 mėnesius) įmonės akcininkas arba direktorius.
  • Jeigu kreipiatės kaip akcininkas, jūsų dalis, įmonės kapitale, turi būti ne mažesnė nei 1/3.
  • Įmonėje dirba Lietuvos gyventojai ir jų visų atlygių suma yra didesnė nei 1700 EUR (bruto) per mėnesį.
  • Įmonės nuosavas kapitalas ne mažesnis nei 28000 EUR.
  • Būtina pateikti verslo planą pagal nustatytus reikalavimus.
  • Užsienio įmonė, įsteigusi filialą Lietuvoje, savo šalyje veikia ne trumpiu nei 1 metus.
  • Asmuo, kuris kreipiasi dėl leidimo gyventi, užsienio įmonėje dirbo ne trumpiau nei 1 metus.
  • Filialas vykdo veiklą Lietuvoje, turi realią buveinę, jame nuolatos dirba bent vienas darbuotojas.

Jeigu jūs turite leidimą gyventi Lietuvoje, tuomet jūsų sutuoktinis bei vaikai (iki 18 metų) galės kreiptis dėl leidimo gyventi Lietuvoje, kai jūs išgyvensite Lietuvoje 2 metus.

Jeigu šeimos nariai pageidauja leidimą gauti nepraėjus 2 metams yra tokios galimybės:

  1. Jūs kreipiatės dėl leidimo gyventi Lietuvoje įmonės pagrindu (kaip akcininkas arba direktorius).
  2. ARBA Jūs kreipiatės filialo pagrindu ir jūsų atlyginimas (bruto) yra nemažesnis nei ~1700 EUR*.

Vaikai

Jeigu abu tėvai kreipiasi dėl leidimo gyventi Lietuvoje, tuomet jų vaikai (iki 18 metų) taip pat turi teisę gauti laikiną leidimą gyventi Lietuvoje. Šiuo atveju vaikų vardu reikia pateikti paraišką ir susijusius dokumentus.

Jeigu tik vienas iš tėvų kreipiasi dėl leidimo gyventi Lietuvoje, jo vaikai (iki 18 metų) taip pat turi teisę gauti leidimą gyventi. Šiuo atveju reikalingas kito sutuoktinio patvirtinimas (raštu), kad jis neprieštarauja tokiam spendimui.

* Atlygis turi būti ne mažesnis nei 2 vidutinių bruto atlygių suma.

Aptarkime Jūsų poreikius šiandien

phone logo
email logo